VIDEO

 

 

 

 

Izložbama upotpunili proslavu Dana grada

VALPOVO Sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici nastavljen program obilježavanja Dana grada.

 

Petu godinu zaredom u vrijeme Adventa i proslave Dana grada organizira se izložba sa Salona minijatura u Belom Manastiru, na kojoj s velikim uspjehom nastupaju i fotografi s područja Valpovštine. Tako je bilo i ove godine kada je među 525 fotografija devedeseti jednog autora 236 stiglo od 40 autora s područja Valpovštine. Čak 102 od ukupno 250 je i izloženo.

U sklopu druge izložbe izloženi su suveniri koje ručno izrađuje Darija Perošević uz pomoć svoje obitelji.

Izložbe su bile vrlo dobro posjećene,a među gostima su bili i neki od izlagača i s ponosom podijelili radost uspjeha sa sugrađanima koji su im burnim pljeskom čestitali na pstvarenom uspjehu. Naime, na 6. Salonu II je nagradu osvojio Goran Dojkić, a za pojedinačne fotografije pohvaljeni su još i Alen Stiplošek i Denis Vida iz Fotokluba Valpovo.

Pri kraju kalendarske godine voditeljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Vazdar posjetiteljima je iznijela i nekoliko pokazatelja o aktivnostima u godini na izmaku:

-Tijekom ove godine u našem dvorištu, Dječjem odjelu i Multimediji pripremili smo za vas ukupno trideset devet različitih kulturnih programa čime smo ostvarili okvirno zacrtani plan da svakih desetak dana u knjižnici bude novo kulturno događanje.

Cilj i svrha ovakve programske aktivnosti je promovirati rad knjižnice, animirati što više građana za dolazak u knjižnicu, povećati kulturnu razinu kvaliteta života u Valpovu. Programi su bili namijenjeni svim građanima, a nastojali smo primjerenošću i raznolikošću obuhvatiti interese svih dobnih i obrazovnih skupina građana od najmlađih do umirovljenika. Prosuđujemo da je svakom događanju nazočilo prosječno dvadeset i pet osoba. Organizirali smo 8 izložbi, 3 stručna predavanja, 10 promocija knjiga, 4 radionice, 8 interaktivnih druženja na zadanu temu s djecom i učenicima, 3 glazbena programa i 2 pričaonice .

Sve ovo samo je dio našeg rada, jer naša redovna djelatnost broji oko tisuću obrađenih novih knjiga, desetak tisuća novih knjiga računalno obrađenih za katalog i 18 tisuća posuđenih knjiga korisnicima, istaknula je.

Pljeskom je nagrađena i Darija Perošević koja je pokazala iznimnu vještinu u izradi suvenira u raznim tehnikama, a budući da je vrijeme darivanja na pragu-mnogi su posjetitelji već osigurali zanimljive pokloone svojim najbližima kupovinom izloženih primjeraka.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu