MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Mladi pokazali veći interes od poslodavaca

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić, jučer je pomoćnica ministra Tatjana Dalić održala javnu tribinu predstavljajući projekt Ministarstva rada i mirovinskog sustava Garancija za mlade.

 

Na početku tribine pomoćnica ministra Tatjana Dalić izrazila je zadovoljstvo što je u dvorani bilo prisutno mnoštvo mladih, koji očito, s nestrpljenjem očekuju efikasne zahvate kolji će poboljšati šanse za brže zapošljavanje. Također je zahvalila gradonačelniku Leonu Žulju na organizaciji skupa. No, čini se da je na tribini izostalo znatnije sudjelovanje poslodavaca, koji su na tribini mogli saznati mnoštvo informacija o paketima mjera za zapošljavanje navedene skupine koji će biti financirani iz Europskog socijalnog fonda ESF-a, te državnog proračuna.

Je li to znak nezainteresiranosti za najavljene mjere ili tromost pokazat će vrijeme, jer se radi o državnim subvencijama kojima dobivaju potporu za zapošljavanje u iznosu od 50% (u slučaju osobe s invaliditetom, 70%) troškova bruto plaće radnika. Ukoliko žele zaposliti mladu osobu, ali joj je za rad uj tvrtki potreban nekakav oblik dodatnog osposobljavanja ili usavršavanja, mogu dobiti potporu za usavršavanje radnika u iznosu od 25% do čak 70% opravdanih troškova tog usavršavanja.

Za one koji su javnu tribinu propustili, iz bilo kojeg razloga, sve su informacije dostupne na linku: http://www.gzm.hr/sto-je-garancija-za-mlade/zasto/ ili u Valpovačkom poduzetničkom centru d.o.o. na telefon    031/ 651 – 411 ili osobno na adresu Kralja Petra Krešimira IV 2 Valpovo, svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 sati.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It