MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Od Gazija do Aconcague

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Stotinjak belišćanskih planinara i njihovih gostiju sinoć se družilo na 22. redovitoj Skupštini.

Skupštinu je otvorio predsjednik, Zdenko Kovač i pozdravio sudionike među kojima su bili i predstavnici planinarskih društava iz Osijeka, Našica, Orahovice, Feričanaca, Kiseljaka, Travnika, Visokog i Orašja.

Tajnica društva Nada Donković iznijela je podatke o aktivnostima, a bile su brojne. Belišćanski su planinari i u prošloj godini bili na mnogim pohodima od Gazija, preko Vlašića, Slavonskih planina, Medvednice, do alpinističkih pohoda po Alpama i mnogih drugih. Ukupno je bilo 79 aktivnosti i pohoda u kojima je sudjelovalo više od osamsto sudionika. Između ostalih pothvata u kojima su sudjelovali belišćčanski planinari Krunoslav Hornung sudjelovao je u ekspediciji u Argentini na vrh Aconcagua.

Najistaknutiji su članovi pohvaljeni za aktivnosti pa su za ishodane sve vrhove HPO i primljeno najviše priznanje HPS-a Marijana Sabo , za ispenjan vrh Oberrothorn 3.414 m u Švicarskoj Karmen Soldo, za ishodanih preko 50 kilometara od Bistrinaca do Aljmaša Danijel Nikolić, od Valpova do Aljmaša Drago Cvenić i Nada Donković , za inicijativu, organizaciju i dostavu humanitarne pomoći poplavljenima u selo Matići Franjo Vorih, Zdenko Kovač, Zoran Marković, Ivan Štifter, Nada Bošnjak, za rad na održavanju staze Franjo Vorih, Zdenko Kovač, Zoran Marković, Franjo Šmit, Ivan Komaromi, Darko Čorba, Stjepan Jagodić, Katica Komaromi, Matilda Koški, Suzana Vidaković, Slavica Marković, Mila Andrić, Nada Donko

vić, Katica Čorba, Branko Slačanac, Nadežda Slačanac, Jasminka Knežević, Drago Cvenić, Marija Stanić, Valentina Kovačević, Sanja Soldo.

Za pečenje kolača za planinarske skupove pohvaljene su sve članice društva, za ažurno vođenje Web stranice Goran Maričić, za ažurno vođenje blagajne Jasminka Knežević.

Na sinoć održanoj Skupštini utvrđen je i bogat program aktivnosti u ovoj godini, a pored već uobičajenih pohoda u programu je nešto ranije nego prošlih godina u travnju Skup planinara na Belišćansko-podravskom pješačkom putu, lipanjski pohod Sjevernom Velebitu te Mosoru i proslava 120. godišnjice planinarstva u Slavoniji.

 

U skladu s tradicijom, Skupština je završena pozdravnim obraćanjima gostiju, razmjenom darova te večerom i plesom uz glazbeni trio Kristina, Damir i Doris.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu