MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Djelatnici Osnovne škole M.P.Katančića Valpovo na Siciliji u sklopu Erasmus+ projekta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Osnovna škola Matije Petra Katančića iz Valpova nastavlja sudjelovanje u novim Erasmus+ programima.

Iako već partner u KA2 projektu „Playing with maths”, škola je prijavila partnerstvo u novom KA2 projektu VR@Geoparks te je isti odobrila talijanska nacionalna agencija za Erasmus+ programe.  Ukupna vrijednost projekta je 227 801 euro te su u projekt, osim Hrvatske, uključene škole ili organizacije iz Poljske, Portugala, Italije, Mađarske i Turske. Osnovni cilj projekta je osposobiti i uvježbati djelatnike za korištenje virtualnih programa koji će približiti učenicima i djelatnicima digitalno učenje. Geoparkovi su jedinstvena područja od posebne geološke važnosti koja su pod zaštitom UNESCO-a. U Hrvatskoj trenutno postoje dva geoparka  - Papuk i Viški arhipelag. Osnovna škola iz Valpova će predstaviti Geopark  Papuk, budući da se nalazi u blizini samog Parka. Između ostalog, cilj je približiti učenicima i drugim osobama važnost geoparkova, kao posebnih područja unutar neke države te motivirati učenike za geografiju, povijest, biologiju i ostale povezane predmete.

Prva LTTA (Learning, Training, Teaching Activities) mobilnost održala se od 3. do 10. listopada na Siciliji unutar Geoparka „Ente Parco delle Madonie” na kojoj su sudjelovali partneri iz Italije, Poljske, Mađarske, Turske i Hrvatske. Hrvatsku su predstavljali djelatnici Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova: ravnatelj Dalibor Košutić, Erasmus+ koordinator i učitelj geografije Igor Zdenčanović, učitelj Goran Kupčerić, učiteljica Tihana Rikert i učiteljica Ingrid Pavić.

U vremenu od tjedan dana partneri su sudjelovali na mnogobrojnim radionicama, stručnim skupovima i izletima, kako unutar Parka, tako i izvan. Odsjeli su u mjestu u središnjem dijelu Sicilije imena Petralia Sottana, gdje se nalazi i uprava Parka, a osim samog Geoparka posjetili su Palermo, Cefalu, Castelbuono i druga mjesta na Siciliji. Sudjelovali su u obilascima muzeja, botaničkog vrta, tvornice keramike i drugih ustanova te upoznali lokalnu kulturu i običaje. Upravo upoznavanje kultura i običaja jedan je od temeljnih načela ovakvih projekata koje financira Europska Unija.

Pred djelatnicima OŠ M.P. Katančića Valpovo je organizacija mobilnosti u Hrvatskoj, kada će partneri iz navedenih zemalja četiri dana boraviti u Valpovu te posjetiti Geopark Papuk. Mobilnost je planirana od 6. do 10. studenoga 2021. godine.

  

 

                                                                                                                            Igor Zdenčanović

                                                                                                                         koordinator projekta

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1191 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!