MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRAD VALPOVO : Milijun proračunskih kuna za poljoprivredu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova  usvojen je i program korištenja sredstava  od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za Grad Valpovo u 2022. godini.

Tim je programom predviđen prihod od milijun kuna koji će se ostvariti od prodaje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH - 399.000,00 kn, od zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH 200.000,00 kn, od koncesije poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH - 400.000,00 kn  te od naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH - 1.000,00 kn.

Najviše ostvarenih prihoda će se usmjeriti na Poticajne mjere za unapređenje poljoprivrede i akvakulture  prema Programu potpora u poljoprivredi na području grada Valpova - 500.000,00 kn.

O efikasnosti i opravdanosti te mjere dovoljno govor i podatak da je na javni poziv za dodjelu potpora prošče godine stiglo čak 46, zahtjeva  od kojih su 34 zahtjeva usvojena i cijelosti jedan djelomično a a preostali podnosioci su s prijavama zakasnili, jer je iznos planiran za potpore od 500 tisuća kuna utrošen.

Na pokrivanje troškova uređenja poljskih putova bit će utrošeno 390.000 kuna, 50.000 kuna  su troškovi katastarsko geodetska izmjera zemljišta te sređivanje imovinskopravnih odnosa i zemljišnih knjiga, isto toliko su troškovi slivno vodne naknade, a 10 tisuća kuna je planirano za sufinanciranje kamata na kredite poljoprivrednicima.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1037 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It