MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Za 22 mjere gotovo 10 milijuna kuna

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Unatoč tomu što već godinama provodi cijeli paket poticajnih socijalno-demografskih mjera, ni Belišće nisu mimoišle porazne brojke s prošlogodišnjeg popisa stanovništva.

Područje Grada Belišća danas ima 9040 stanovnika ili 1785 manje nego na posljednjem popisu prije jednog desetljeća, a samo Belišće 5452 stanovnika ili 1066 manje nego 2011. godine.

No zasigurno bi te brojke bile u još sivijim tonovima da belišćanska gradska uprava još prije nekoliko godina nije prepoznala taj problem i pokrenula cijeli paket poticajno-demografskih mjera po kojima je, prema istraživanjima, jedan od manjih gradova s najvećom stopom izdvajanja ne samo u Slavoniji nego i u Hrvatskoj. U ovoj godini pak neke od tih mjera još su "podebljali", pa će samo za njih iz gradske blagajne izdvojiti više od 9,5 milijuna kuna.

Ovaj grad s najljepšim, ali i besplatnim vrtićem u Hrvatskoj samo za ovu namjenu izdvaja više od 4,5 milijuna kuna godišnje, a novčanu naknadu dobivaju i roditelji djece koja su ostvarila pravo na vrtić, a nisu mogla biti upisana. Svakom svojem novorođenčetu iskazuje dobrodošlicu sa 7500 kuna, što na godišnjoj razini stoji oko 800.000 kuna, a naknadu za novorođenčad dobivaju i djelatnici gradske uprave te gradskih tvrtki i ustanova. Osnovnoškolcima je osiguran "Topli obrok za sve", za koji Grad izdvaja 70.000 kuna, pribor i učenička oprema stoje 300.000 kuna, a za međugradski i gradski prijevoz učenika i studenata osigurali su 450.000 kuna. Kao rijetko koji srednjoškolci u Hrvatskoj, belišćanski učenici svakog mjeseca od Grada dobivaju 200 kuna za topli obrok u sklopu projekta "Zalogaj", a po količini izdvajanja za studentske stipendije (1,1 milijun kuna godišnje) ili od 500 do 1200 kuna mjesečno po studentu i činjenici da svi njihovi studenti dobivaju stipendiju visoko su iznad državnog prosjeka. Uza sve to, Grad podupire i rad Gradskog društva Crvenog križa Valpovo sa 65.000 kuna te pomažu roditelje njegovatelje s ukupno 130.000 kuna mjesečno.

Osim za mlade, Belišće se brine i za svoje umirovljenike dodjelom uskrsnica, za nezaposlene dodjelom božićnica, a i jedina su socijalna samoposluga u državi koju financira Grad. Za sve nabrojeno iz proračuna za 2022. osigurano je 640.000 kuna. Mladim obiteljima pomaže se u povoljnom rješavanju stambenog pitanja kroz POS-ove stanove, starijima programom “Pomoć u kući”, a nisu zaboravljeni ni učenici s posebnim potrebama za koje je osiguran prijevoz te poludnevni boravak za djecu s poteškoćama u učenju “Klasje”. Sveukupno to su 22 mjere.

L.Aničić

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 760 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu