MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

MEĐUNARODNA UMJETNIČKA I ZNANSTVENA KONFERENCIJA: „Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK U organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku koja djeluje pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održana je u petak i subotu, 1.– 2. prosinca 2023. godine 3. Međunarodna umjetnička i znanstvena konferencija „Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju“.

Među brojnim predavačima iz Hrvatske i inozemstva bila je i nastavnica solfeggia u Glazbenom odjelu Valpovo, Romana Borš-Mačak, izvrsna savjetnica.

Tema izlaganja „Učinci glazbe u osnaživanju osoba s invaliditetom i njezin doprinos u uvažavanju različitosti/The effects of music in empowering people with disabilities and its contribution to respect for diversity“  odnosila se na projekt koji je s učenicima OŠ M. P. Katančića, Valpovo  i OŠ I. Kukuljevića, Belišće proveden 2015. u suradnji udrugom Zvono iz Belišća i s tadašnjom nastavnicom glasovira u Belišću i Valpovu, Tihanom Ivanković, izvrsnom savjetnicom. Sa značajnim vremenskim odmakom, prof. Ivanković i prof. Borš-Mačak sagledale su učinak održanih radionica na djecu koja su ih pohađala te u kojoj se mjeri taj projekt dugoročno odrazio na daljnje djelovanje i rad obje nastavnice.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 231 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It