MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Kružni tok riješio prometne probleme, izazvao nove s odvodnjom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Iako je gradnjom kružnog toka riješen dugogodišnji problem nekvalitetne regulacije prometa na valpovačkom Zelenom brijegu, čini se da su se za stanovnike tog dijela Valpova istodobno pojačali problemi s odvodnjom oborinskih voda.

Na taj je problem na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća upozorio nezavisni vijećnik Stanko Milošević.

- Nakon završetka kružnog toka dogodila se omaška ili namjera, poslije čega se sva oborinska voda iz oborinskih kanala iz ulica Starovalpovački put, Antuna Branka Šimića, Ante Evetovića Miroljuba i drugih koje gravitiraju prema kružnom toku više ne slijeva u Karašicu, kao što je to ranije bio slučaj, nego završava građanima u podrumima i obiteljskim kućama. Prije negoli se sagradio kružni tok, na tom je potezu bio kanal, tzv. rora, koja je oborinske vode slala u Karašicu. Kad se napravio kružni tok, ta rora je zatvorena i svi oborinski kanali spojeni su na kanalizaciju. Tako sada kada bude malo jači pljusak podrumi u tom dijelu Valpova plivaju i imaju do gotovo metar visine vode, za što mislim da je problem kojeg treba što prije riješiti - kazao je Milošević.

Odgovarajući na njegov upit, v. d. pročelnika Upravnog odjela za komunalne i stambene djelatnosti Grada Valpova, Goran Šimić, u dogovoru s tvrtkom Dvorac, koja je sudjelovala u projektu gradnje kružnog toka, i internim nadzorom Grada, obrazložio je da gradnjom kružnog toka na Zelenom brijegu nije zatvoren oborinski kanal, a ni uljev rora oborinskog kanala u zatvoreni kanal koji odvodi oborinsku vodu na preljev u Karašicu. Naime, otvorenim oborinskim kanalom u Ulici A. B. Šimića, a od Zrinsko-frankopanske do kružnog toka, odvodila se oborinska voda iz ovog dijela A. B. Šimića i dijela Zrinsko-frankopanske do ulijeva kod sadašnjeg kružnog toka te zatvorenim sustavom odvodnje prelijeva u Karašicu. Ovim kanalom nije se odvodila voda iz ulice Starovalpovački put."

U sklopu rekonstrukcije raskrižja Zeleni brijeg, izvršena je i rekonstrukcija sanitarne kanalizacijske mreže u Ulici J. J. Strossmayera koja ima zajednički prelijev u Karašicu s kanalom u A. B. Šimića. Dvorac d.o.o. dobio je zadatak da pregleda dodirne točke ovih dviju zatvorenih kanalizacija i prelijev te da pregleda njihovu funkcionalnost", kaže Šimić, naglašavajući da problemi s odvodnjom oborinskih voda, koji su postojali i ranije, bivaju sve izraženiji unatrag nekoliko godina kada su sve češće pojave ekstremno velikih količina oborina u kratkom vremenskom intervalu.

Zatvoreni kanali jedino, skupo rješenje

“U Valpovu su na više mjesta uočeni problemi odvodnje oborinskih voda koji su nastali samom urbanizacijom grada. Samo neka od takvih mjesta s izraženim problemima odvodnje oborinskih voda su Starovalpovački put i Slavka Kolara, S. S. Kranjčevića, E. Kvaternika, dio Zrinsko-frankopanske s Dravskom i dijelom Petra Preradovića i i Tina Ujevića. Rješavanje problema oborinskih voda zatvorenim kanalima jedino je moguće rješenje, a takvo rješenje zahtijeva vrlo velika materijalna sredstva i duži vremenski rok gradnje”, zaključuje v. d. pročelnika Šimić.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 323 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu