MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 5.4. u 14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1182 osobe zaražene koronavirusom, a 125 osoba je ozdravilo. Dosad je petnaest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 5.4. u 11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 92 zaražene osobe. Dvije su osobe izliječene, a pet osoba je preminulo.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

PUKS na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga PUKS - Podrška u kriznim situacijama sudjelovala je na Okruglom stolu povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u organizaciji Centra za socijalnu skrb Donji Miholjac.

Okrugli stol okupio je stručnjake iz područja zakonodavstva, socijalne skrbi, policije, obiteljske medicine, psihologije i predstavnike udruga koji u svom radu promiču prevenciju nasilja nad ženama kao i tretman žrtava nasilja.

Udruga PUKS je predstavila svoje djelovanje i brojne aktivnosti tijekom posljednje tri godine svoga postojanja s posebnim osvrtom na aktivnosti namijenjenima osnaživanju žena.

Između svih aktivnosti posebno se istaknuo Tečaj samoobrane za žene koji se održao u kolovozu u prostorijama Sambo & MMA kluba Belišće koji je primjer dobre prakse osnaživanja u svrhu prevencije nasilja nad ženama.

Na Okruglom stolu su sudionici raspravljali o poteškoćama u radu sa žrtvama nasilja, te je usvojeno niz prijedloga o poboljšanju rada na dobrobit zajednice kako bi se nasilje nad ženama svelo na nultu stopu.

Naša je udruga doprinijela raspravi prijedlogom o cjelovitoj prevenciji nasilja, kako osnaživanjem žena tako i muškaraca podizanjem razine samopoštovanja poučavanjem nenasilne komunikacije od najranije dobi, a iznijela ga je predsjednica Vanesa Šerić.

Budući da su rezultati predstavljeni na Okruglom stolu poražavajući po pitanju nasilnika koji je obrazovaniji i financijski neovisniji od žene koja je žrtva nasilja, udruga PUKS podržava sve programe obrazovanja, samozapošljavanja i zapošljavanja žena također u svrhu prevencije nasilja nad ženama i zdravog društva.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 297 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu