MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PUKS na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga PUKS - Podrška u kriznim situacijama sudjelovala je na Okruglom stolu povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u organizaciji Centra za socijalnu skrb Donji Miholjac.

Okrugli stol okupio je stručnjake iz područja zakonodavstva, socijalne skrbi, policije, obiteljske medicine, psihologije i predstavnike udruga koji u svom radu promiču prevenciju nasilja nad ženama kao i tretman žrtava nasilja.

Udruga PUKS je predstavila svoje djelovanje i brojne aktivnosti tijekom posljednje tri godine svoga postojanja s posebnim osvrtom na aktivnosti namijenjenima osnaživanju žena.

Između svih aktivnosti posebno se istaknuo Tečaj samoobrane za žene koji se održao u kolovozu u prostorijama Sambo & MMA kluba Belišće koji je primjer dobre prakse osnaživanja u svrhu prevencije nasilja nad ženama.

Na Okruglom stolu su sudionici raspravljali o poteškoćama u radu sa žrtvama nasilja, te je usvojeno niz prijedloga o poboljšanju rada na dobrobit zajednice kako bi se nasilje nad ženama svelo na nultu stopu.

Naša je udruga doprinijela raspravi prijedlogom o cjelovitoj prevenciji nasilja, kako osnaživanjem žena tako i muškaraca podizanjem razine samopoštovanja poučavanjem nenasilne komunikacije od najranije dobi, a iznijela ga je predsjednica Vanesa Šerić.

Budući da su rezultati predstavljeni na Okruglom stolu poražavajući po pitanju nasilnika koji je obrazovaniji i financijski neovisniji od žene koja je žrtva nasilja, udruga PUKS podržava sve programe obrazovanja, samozapošljavanja i zapošljavanja žena također u svrhu prevencije nasilja nad ženama i zdravog društva.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1038 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu