MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Dogradnja Društvenog doma u Nardu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/NARD Kako bi ostvario željene financijske potpore iz Programa ruralnog razvoja za projekt “Rekonstrukcija i dogradnja Društvenog doma u Nardu”, Grad Valpovo nedavno je pokrenuo niz predradnji kojim bi realizirao planirane ciljeve.

 

To znači da bi seNardu konačno osigurao društveni prostor kakav zaslužuje, jer postojeći prostori već godinama ne udovoljavaju gotovo ni jednom uvjetu za boravak većeg broja ljudi i održavanja manifestacija u njemu. Jedan od koraka je bilo i donošenje odluke o davanju suglasnosti Gradskog vijeća Valpovo za to ulaganje, koje se već godina priželjkuje u ovom malom prigradskom naselju Valpova.

Idejni arhitektonski projekt za zahvate proteklog je mjeseca izradio belišćanski projektantski ured Bas d.o.o. vlasnika Srđana Basraka, koji je pojasnio da se na čestici površine 1590 četvornih metara planira rekonstrukcija i dogradnja Društvenog doma Nard u sklopu kojeg se nalaze prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva, polivalentna dvorana s pripadajućim prostorijama, trgovina i telefonska centrala.

- Planiranom rekonstrukcijom prije svega želi se očuvati postojeća sagrađena struktura te se veći dio odnosi na obnovu postojeće zgrade koja bi uključivala zamjenu dotrajalih građevinskih konstrukcija cijelog krovišta, dijela pregradnih i nosivih zidova, te svih završnih obloga. Planiranom rekonstrukcijom poboljšalo bi se ispunjavanje narušenih temeljnih zahtjeva za građevinu poput mehaničke otpornosti i stabilnosti, sigurnosti u slučaju požara, higijene, zdravlja, okoliša, sigurnosti i pristupačnosti tijekom uporabe, te temeljnog zahtjeva gospodarenja energijom i očuvanja topline na način da bi se ugradnjom novih izolacijskih slojeva i materijala smanjile energetske potrebe i pojačala toplinska zaštita - navodi u projektu arhitekt Basrak.

- Iako se planirana rekonstrukcija većim dijelom odnosi na poboljšanje temeljnih zahtjeva, njezin cilj svakako bi bio i ispunjavanje osnovnih funkcionalnih potreba zgrade. Dobrovoljno vatrogasno društvo te poslovni prostori u kojima je smještena trgovina i telefonska centrala, u tom smislu bi se djelomice poboljšali radi povećanja ugodnosti i sigurnosti u korištenju, dok bi se društvene prostorije dogradile kako bi se zadovoljile prostorne potrebe, ali i ispunili neki od osnovnih uvjeta poput pristupačnosti osoba s teškoćama u kretanju. Iz navedenih razloga dogradile bi se i nove sanitarije, garderobe, te prostorije udruga, dok bi se postojeća polivalentna dvorana s kuhinjom i pratećim prostorijama rekonstruirala i prilagodila novim zahtjevima uglavnom unutar postojećih gabarita, pojasnio je arhitekt u projektu koji su dobili na uvid i valpovački gradski vijećnici.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu