MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ZDRAVLJE: Discus hernija (dijagnostika i liječenje)

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dijagnostičkim metodama  može se odrediti točno gdje i nakojem mjestu je hernija diska te u kolikoj mjeri kompromitira sam živac.

Klinički pregled za dijagnosticiranje boli na disku može sadržavati jedan ili više sljedećih testova:

 1.Palpacija (dodir rukom) .Određene strukture u kralježnici mogu nam reći i pomoći prepoznati izvor boli. Na primjer, pogoršanje osjeta boli pri pritisku na dijelove kralježnice mogu nam  ukazivati ​​na osjetljivost uzrokovanu oštećenim diskom.

2.Testovi kretanja. Testovi kojima se  procjenjuju pokreti kralježnice a koji  mogu uključivati ​​savijanje vrata ili prsnog dijela kralježnice prema naprijed, natrag ili na stranu. Uz to, ako podizanje jedne noge ispred tijela pogoršava bol u nogama, to može ukazivati ​​na herniju diska u lumbalnom dijelu kralježnice .

3.Test snage mišića. Neurološki pregled može se provesti radi procjene snage mišića i utvrđivanja da li je prisutna hernija diska.Test mišićne snage može uključivati ​​držanje ruku ili nogu u stranu ili prednjem dijelu tijela radi provjere atrofije mišića ili drugih nenormalnih pokreta.

DIJAGNOSTIKA

Dijagnostičkim metodama  može se odrediti točno gdje i nakojem mjestu je hernija diska te u kolikoj mjeri kompromitira sam živac

Kompjuterizirana tomografija (CT) sastoji se od rendgenskog snimka tijela s kompjuterski preoblikovanjem slike u presjeke kralježnice. Ponekad se mijelogram izvodi tijekom CT skeniranja, u kojem se radiografsko bojilo ubrizgava u područje radi pružanja više detalja na strukturama kralježnice.

MRI pretraga. Magnetska rezonanca (MRI) pruža osjetljivu i točnu procjenu spinalnih živaca i anatomije, uključujući poravnavanje diska, visinu, hidrataciju i konfiguraciju.

Važno je napomenuti da nalazi ispitivanja na MRI pretrazi ili drugom dijagnostičkom testu sami po sebi nisu dijagnoza. Nalazi fizikalnog pregleda i pregled simptoma moraju odgovarati MR-u ili drugim nalazima testa kako bi se precizno utvrdio uzrok boli.Točna dijagnoza osnovnog uzroka boli i drugih simptoma je presudna, jer dijagnoza diktira učinkovite mogućnosti liječenja.

LIJEČENJE

Specijalizirana fizikalna terapija za kralježnicu ,koju koristimo u Aura centru,u najčešćim situacijama izvrsno liječi probleme sa hernijom diska.U najvećem broju slučajeva nakon odrađene rehabilitacije i edukacije pacijenata  za vrijeme pacijenti se vraćaju normalnom načinu života.Modernim metodama liječenja,individualnim pristupom te godinama iskustva rada sa pacijentima naš centar se usavršio da u najkraćem vremenskom periodu vrate kvalitetnom životu većinu  osoba s poteškoćama u kralježnici .

I na kraju da  spomenemo još najteže oblike hernije diska,koje se nažalost znaju dogoditi...U takvim slučajevima je neizbježna operacija.Vrsta operacije ovisi o puno faktora. Ali u određenim situacijama je jednostavno neizbježna.

Sponzor članka je: Aura centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Valpovo

Adresa: Matije Gupca 37, 31550, Valpovo

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak 7:00 do 20:00; subota 7:00 do 12:00

Vaš Aura centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju!

Za više informacija o išijasu kliknite na link https://auralife.eu/isijas/

Aura centar za zdravlje, Valpovo - https://auralife.eu/

Najmodernijim svjetskim metodama liječimo ortopedske,neurološke,reumatološke,degenerativne bolesti te sportske ozljede.

Adresa: M.Gupca 37 , 31550 Valpovo

KONTAKT TELEFON : 098 9179 200 ILI 031 650 616

Kliknite na link :https://www.youtube.com/watch?v=a4oH6Z10N2o&list=PLJQV_eGHn6GyyIcDQulO4Hu6nNx-o4D9G

te pogledajte videozapise o bolestima kralježnice.

https://auralife.eu/naruci-se/ - DOGOVORITE PREGLED

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu