MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Krešimir Kašuba novi je predsjednik, a Goran Aladić dopredsjednik LAG-a Karašica

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Na sinoć održanoj 18. Izvanrednoj sjednici Izborne Skupštine jednoglasno su Krešimir Kašuba, gradonačelnik Našica i Goran Aladić izabrani za čelnike Lokalne akcijske grupe Karašica.

Sjednicu je otvorila zamjenica predsjednika Ljerka Vučković, a nakon izbora vodstvo je preuzeno novoizabrani predsjednik Kašuba.

Do novih je izbora došlo jer je nakon lokalnih izbora bivši predsjednik LAG-a i gradonačelnik Našica, Josip Miletić izabran za dožupana Osječko-baranjske županije, pa je njegova nova dužnost nespojiva s dužnošću u LAG-u. Na dužnosti predsjednika naslijedio ga je Krešimir Kašuba.

Nekadašnji dogradonačelnik Donjeg Miholjca i dopredsjednik LAG-a Tomislav Brusač zbog zakonodavnih promjena u sustavu lokalne samouprave više nije dogradonačelnik, pa ga je na  mjestu dopredsjednika LAG-a zamijenio gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

U nastavku sjednice novom je predsjedniku dano ovlaštenje za zastupanje LAGom, a usvojena je i odluka o izmjenama Lokalne razvojne strategije LAG-a Karašica za razdoblje 2014.-2020. godine. Izmjene podrazumijevaju ukidanje nekih mjera, ali i povećanje planiranih financijskih iznosa namijenjenih pojedinim mjerama i operacijama. Raspisivanje novih natječaja najavljeno je do kraja ove godine u skladu s usvojenim izmjenama.

Voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić također je sudionike Skupštine izvijestio o predstojećim promjenama u sustavu LAGova od kojih je najvažnija ona da će se stvoriti mogućnosti stvaranja „kontinentalnih“ FLAGova radi stvaranja boljih uvjeta za održivi razvoj ribarstvenih i akvakulturnih područja u kontinentalnom dijelu Hrvatske. To je osobito značajno za područje koje obuhvaća LAG Karašica, jer je na tom području i više od 3.500 hektara ribnjaka, pa se pružaju nove perspektive u toj djelatnosti.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1054 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!