MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

LAG Karašica – zamašnjak razvitka ruralnog područja

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PETRIJEVCI Sinoć je u Petrijevcima, pod predsjedanjem predsjednika Dalibora Vidakovića, održana 14. Izvanredna sjednica Skupštine LAG-a Karašica.

Od 91 člana skupštine, sjednici je nazočio 51 član ili punomoćnik tako da je uz 56% članova Skupština imala potreban broj sudionika koji su mogli donositi punopravne odluke.

Na kraju godine, polovici vremena za koje je utvrđena razvojna strategija, trebalo ju je uskladiti i donijeti određene izmjene za preostalo razdoblje primjene, kao i u Planu provedbe Lokalne razvojne strategije. Budući da Lokalna razvojna strategija u mnogome ovisi o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske, sukladno tome, određena su tri osnovna cilja: Konkurentna poljoprivredna proizvodnja,  Diverzifikacija usluga i poboljšana kvaliteta života i Povećana održivost eko sustava, pa su u izmjenama razrađeni ciljevi, prioriteti i mjere za njihovu realizaciju.

U nastavku sjednice usvojene su izmjene i dopune Financijskog plana pri čemu su prihodi planirani u ukupnom iznosu od 1.853.457,87 kuna, rashodi  u ukupnom iznosu od 1.771.838,10 kuna, a planirani višak prihoda tekuće godine u iznosu od 81.619,77 kuna bit će prenesen u slijedeće razdoblje. Bez rasprave je prihvaćen Operativni godišnji plan za sljedeću godinu, kao i financijski plan kojim je predviđeno ostvariti ukupne prihode od 6.075.176 kuna, rashodi su planirani u ukupnom iznosu od 5.974.393 kune,a  planirani višak prihoda iznosu od 100.783 bit će prenesen u sljedeće razdoblje.

Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a s velikim je zadovoljstvom zaključio kako se tijekom postojanja, od osnivanja do danas LAG-razvio do nezamislivih granica i projektima koji su u tijeku, te onima koji su već na procjeni ili u planovima postao respektabilan čimbenik u sredini u kojoj djeluje, pa sa zhaposlenicima u stručnim službama LAG-a i u projektima okuplja više od šezdeset zaposlenih s tendencijom daljeg rasta.

Na kraju godine zahvalio se svim članovima Skupštine i suradnicima na njihovom doprinosu u razvoju LAG-a, na osmišljavanju, pripremi i provedbi projekta koji su doveli do ove razine razvijenosti te im poželio uspješnu i sretnu sljedeću godinu.

 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It