MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Upozorenje poduzetnicima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Od Agencije ARIOS iz Belišća primili smo upozorenje koje objavljujemo u cijelosti.

 

-Ovim putem ponovno upozoravamo naše korisnike kao i sve poduzetnike koji su dobili ili će dobiti ponudu tvrtke European Bussines Number (EBN) da se upišu u europsku bazu poduzetnika. U navedenom dopisu tvrtke, koji ima sve karakteristike ponude za sklapanje ugovora, poziva se poduzetnika da dostavi svoje podatke. Nakon ispunjavanja obrasca, poduzetnicima koji su vratili ispunjeni obrazac stiže račun, koji na godišnjoj bazi može iznositi i do 5.000,00 kuna, odnosno, kako navode, toliko iznose "troškovi oglašavanja".

Već nekoliko godina poduzetnici izravno na svoju adresu dobivaju ponude da budu uvršteni u razne poslovne adresare. Jedan od njih je i European Business Number, osim EBN, fiktivne poslove s hrvatskim poduzetnicima žele sklopiti i European City Guide iz Španjolske, Construct DaTa Verlag iz Austrije te švicarske tvrtke Intercable Verlag, Euco Dana i Novachannel. Upozoravamo poduzetnike da u slučaju da im pristigne ovakva vrsta obrazaca i ponuda, izrazito pažljivo prouče njihov sadržaj te da se u slučaju nepotpunog razumijevanja stranog jezika i onoga što im se nudi, obrate nekoj stručnoj osobi za pomoć.

Kako europske institucije još uvijek nemaju rješenje o navedenom problemu, upozoravamo poduzetnike da ne postoji zakonska obveza učlanjivanja u bilo kakve adresare te da budu pažljivi prilikom slanja podataka ili odgovaranja na takve ili slične obrasce. Također preporučujemo da na takve ponude uopće ne odgovaraju i jednostavno ih pospreme u koš za smeće, kaže se u upozorenju."

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu