MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Počela izgradnja poduzetničkog inkubatora  

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Đakovačka tvrtka Tehno-elektro d.o.o. izvođač je radova na poslovno-proizvodne zgrade poduzetničkog inkubatora i akceleratora u sklopu projekta Bit-net.

U Zoni malog gospodarstva u Valpovu već se naziru gabariti zgrade, a građevinci koriste lijepu i suhu jesen kako bi obavili što više posla prije no što im loši vremenski uvjeti onemoguće vanjske radove.

Gotovo prije godinu dana, 3. studenoga prošle godine, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo je bio domaćin predstavljanja projekta Bitnet – Umrežavanjem do razvoja poduzetništva u Valpovštini i Miholjštini.

Nositelj projekta je Grad Valpovo, a partneri su Valpovački poduzetničk centar, Poduzetnički inkubator OSVIT i Miholjački poduzetnički centar. Suradnici pri koncipiranju projekta bili su Tera Tehnopolis d.o.o., Poljoprivredni fakultetu u Osijeku, Općina Petrijevci, Općina Bizovac, Općina Magadenovac i grad Donjji Miholjac.

Projekt vrijedan gotovo 12 milijuna kuna sufinancira se sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a podrazumijeva izgradnju i opremanje poslovno proizvodnog poduzetničkog inkubatora u Valpovu, opremanje proizvodno-edukacijskih centara u poslovno-proizvodnom inkubatoru i akceleratoru u Valpovu, proširenje kapaciteta postojećeg inkubatora u Donjem Miholjcu te promidžbu projekta.

Definirana su četiri ključna sektora koja su u fokusu projekta: IT, tehnološki sektor (obrada metala), prerada voća i povrća te pčelarstvo.

Realizacijom projekta izgradit će se 7 ureda, co-working prostor, konferencijska dvorana, 3 edukacijsko-proizvodna centra, kuhinja, strojarnica, skladište za pelete, sanitarni čvorovi, priključci na komunalnu, prometnu i telekomunikacijsku infrastrukturu s 10 parkirališnih mjesta i dizalo za osobe s invaliditetom. U objektu će biti opremljen edukacijsko-proizvodni centar za pčelarstvo površine 94,36 m2, nabavljena oprema za proizvodnju satne osnove i pogače, opremljen edukacijsko-proizvodni centar za preradu voća i povrća 88,60 m2 , nabavljena oprema za proizvodnju sokova, ukuhavanje te sušenje voća i povrća, opremljen edukacijsko-proizvodni centar za tehnologije površine 23,86 m2, nabavljen CNC stroj i 3d printer.

Na izgrađenu infrastrukturu ovog poduzetničkog inkubatora nadovezat će se novi projekti za razvoj agrobiznisa- projekt zelene tržnice u Valpovu i Organic bridge, koji povezuje Hrvatsku i Srbiju u organskoj proizvodnji hrane te nove projekte za razvoj IT i tehnološkog centra, jer će u odgovarajućem CNC praktikumu biti omogućen program stručnog osposobljavanja.

 

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It