MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sanja Stić najbolja je sportašica Grada Valpova u prošloj godini

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Sinoć je u velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić održana svečanost na kojoj su podijeljena priznanja najboljima u sportu u Valpovu u prošloj godini.

Velikom broju sportaša, njihovih trenera, suradnika, članova obitelji, prijatelja i navijača u svečanim su se trenucima pridružili i gradonačelnik Matko Šutalo, zamjenik gradonačelnika Marko Barišić,  predsjednik Gradskog vijeća Igor Uranjek te glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

U prigodnom programu sudjelovali su i oplemenili ga Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić pod ravnanjem Maje Huis te Valentina i Vjeko Pavlović, a kroz program je vodio Davor Runje.

Tradicija dodjeljivanja nagrada najboljima u sportu u Valpovu na svečanostima duga je 28 godina a sinoć ju je prigodnim obraćanjem otvorio predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Valpova Alenko Bajer.

Sa zadovoljstvom se osvrnuo na proteklu sportsku godinu zahvalio se sportašima i čestitao im na  izuzetno kvalitetnim sportskim rezultatima i uspjesima pojedinaca i klubova. Zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima na razumijevanju i većim izdvajanjima za sport, ali i sportskim djelatnicima i entuzijastima, koji su, u više nego složena i zahtjevna vremena, svojim djelovanjem održali sport i sportske aktivnosti.

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga, prateći rad i djelovanje sportskih udruga grada Valpova i prigradskih naselja te postignutih rezultata tijekom protekle 2022. godine, proglašava najbolje u sportu i to u konkurenciji: perspektivni mladi sportaš – sportašica, perspektivna mlada selekcija, zaslužni sportski djelatnik, najbolji sportski kolektiv, najbolji sportaš – sportašica.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su Petra Stanković, Jan Majdenić, Borna Pepić, Luka Tomoković, Nika Kvakan i Karlo Ružman, a nagrade ime je uručio gradonačelnik Matko Šutalo.

Perspektivnom mladom selekcijom proglašena je selekcija kadetkinja UŠR „Šaran“ Nard u kojoj su tijekom 2022. godine nastupale Petra Stanković, Dunja Katušić, Hana Abramić te Helena Katušić. Nagradu im je uručio zamjenik gradonačelnika Marko Barišić.

Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Josip Špoljarić iz UŠR „Šaran“ Nard, a nagradu mu je uručio predsjednik Gradskog vijeća Igor Uranjek.

Josip Špoljarić ribolovom se bavi od desete godine života. U upravnim tijelima udruge proveo je od 1974. do 1998. godine kada postaje i predsjednik. Dužnost je obnašao do 2021. godine te je trenutno na funkciji dopredsjednika. Godine 1990. bio je kapetan juniorske reprezentacije Hrvatske koja je osvojila naslov prvaka Jugoslavije, a kapetan juniorske reprezentacije bio je i na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu. I danas je aktivni natjecatelj, sudac III. kategorije te redovito provodi i organizira natjecanja. Sudjeluje u svim dobrovoljnim radnim akcijama, a veliki doprinos dao je u izgradnji te adaptaciji Ribarskog doma u Nardu. Za rad s mladima i sveukupni rad primio je brojna priznanja.

Na sinoć održanoj svečanosti uručene su nagrade sportskim udrugama koje su u prošloj  ili početkom ove godine obilježile značajne obljetnice. Pa su priznanja primili predstavnici Košarkaškog kluba Valpovo za 20 godina kontinuiranog djelovanja, MNK Mala mljekara  Valpovo za 25 godina kontinuiranog djelovanja, Karate klub Valpovo za 50 godina kontinuiranog djelovanja, ŠRU Valpovka Valpovo za 70 godina kontinuiranog djelovanja,

NK Drava Nard za 70 godina kontinuiranog djelovanja i NK Tomislav Šag – 90 godina kontinuiranog djelovanja, a priznanja im je uručio Alenko Bajer, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Valpova.

Športska zajednica osječko – baranjske  županije posebnim je priznanjem za doprinos i razvoj karatea na području Osječko-baranjske županije nagradila Tomislava Šutala, a priznanje mu je uručio Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športska zajednice Osječko-baranjske županije.

Tomislav Šutalo rođen je 15. ožujka 1950. godine u Osijeku, živi u Valpovu, oženjen je i otac dvoje djece.

Pravni fakultet završio je u Zagrebu. Dragovoljac domovinskog rata, bojnik hrvatske vojske, zastupnik u Hrvatskom saboru u dva mandata i savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana za unutarnju politiku, ima stečeno zvanje trener karatea, nositelj je crnog pojasa 5. DAN i licencirani  je ispitivač.

Godine 1972. osniva Karate klub Valpovo koji je prošle godine proslavio 50 godina uspješnog rada i djelovanja.

Osvajač je brojnih medalja na regionalnim i državnim prvenstvima u srednjoj i apsolutnoj kategoriji u borbama te u katama, a kroz njegovu karate školu prošlo je više od 1500 naših sugrađana. Bio je i reprezentativac Hrvatske.

Svojim znanjem i savjetima i dalje pomaže trenerima u radu s djecom i mladima, stoji u obrazloženju za dodjelu priznanja, a malo je reći da je karate, uz obitelj, njegova velika i neprolazna ljubav.

 

Najboljim sportskim kolektivom u 2022. godini proglašeno je Gimnastičko društvo Hrvatski sokol, a nagradu je uručio gradonačelnik Matko Šutalo kao i Sanji Stić, najboljoj sportašici Grada Valpova u prošloj godini.

Sanja Stić rođena je 28. travnja 2003. godine u Osijeku. Po prvi puta bilježi nastupe u seniorskoj konkurenciji. Nakon izborenog 2. mjesta na Županijskom kupu i 3. mjesta na IV. Zoni s ekipom seniorki ŠRU Valpovka nastupa na Završnici Kupa HŠRS u Đakovu. Prvi dan natjecanja osvaja 5., a drugi 3. mjesto u svom sektoru te konačno odlično 5. mjesto pojedinačno u konkurenciji 56 natjecateljica među kojima su i brojne u statusu članica reprezentacije.

U svoje i u ime svih nagrađenih kratko je zahvalila na dodijeljenim priznanjima, a svečanost proglašenja najboljih u sportu u 2022. godini zaključio je gradonačelnik Matko Šutalo čestitkom na postignutim uspjesima, zahvalom što na primjeren način zastupaju grad te im poželio uspješnu natjecateljsku 2023. godinu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It