MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

VRTKO: Stasaju budući šampioni

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Nikad ljepši, vedriji, veseliji i korisniji trening, danas je prije podne održan na livadi ispred dvorca, podno stoljetne platane.

U sklopu Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Maza njihovi su polaznici, trening koji se inače održava u dvorani održali u parku.

Stotinjak djece i njihovih odgajatelja sudjelovalo je u treningu na otvorenom u sklopu programa "Rukomet u vrtićima" -  Vrtko, što ga je Hrvatski rukometni savez pionirski pokrenuo u devet hrvatskih gradova, među kojima je i Valpovo.

Dječji vrtić Maza, predvođen ravnateljem Ivanom Peroševićem, koji je i sam danas sudjelovao u treningu uz djecu iz skupina "Pčelice", "Žabice", "Slonići", "Balončići" i odgajateljicama Marinom Krišković, Ivanom Lešnjaković, Božicom Špoljarić, Brigitom Kozari,  Mirjanom Babić, Ivanaom Vidinović, Ivanaom Svrtan, Nikolinom Vuksanić, Nadom Babok i Barbarom Perak projekt provodi u suradnji s Rukometnim klubom Valpovka.

Hrvatski rukometni savez je prvi od svih rukometnih saveza u Europi koji je krenuo s projektom "Rukometa u vrtićima". Voditeljica projekta dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić uložila je puno truda u taj projekt koji će se nastaviti razvijati s partnerom Europskom rukometnom organizacijom, a za Dječji vrtić Maza, kako nam svjedoči ravnatelj Perošević, to znači da su dobili raznu sportsku opremu i rekvizite, a odgojiteljice potrebnu edukaciju za provođenje programa.

U program su uključeni i treneri Marko Skelac, Božidar Krišković i Vjekoslav Dušanić koji s mnogo ljubavi i predanosti, primjereno uzrastu, koncipiraju trening koji djetetu pomaže izgraditi samopoštovanje, razviti motoričke i funkcionalne sposobnosti, a isto tako pozitivno utječu i na njegovu sposobnost djelovanja u skupini, odnosno produciraju sposobnost suradnje s drugima.

Kroz rukomet djeca stvaraju osjećaj za loptu, prostor, smisao za igru te razvijaju koordinaciju, preciznost i okretnost. U predškolskoj dobi, primarnu ulogu u sportu ima igra, odnosno tehničko taktička znanja usvajaju se kroz igru primjenom rekvizita, modificiranih pravila i veličine terena. Različite varijacije igara utječu na povećanu motivaciju na satu i razvoj motoričkih sposobnosti.

Ono što je najvažnije mališani treningu pristupaju veselo, požrtvovno i angažirano tako da je i danas na livadi ispred dvorca odjekivao smijeh i cika razigranim mališana od koji će netko biti novi Ivano, Petar, Mirza, Domagoj… da ne nabrajamo više, netko koga ćemo slaviti kao vrhunskog sportaša.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bojan Tojagić - Pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za mlade 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu