MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

UZ DAN GRADA: Novac iz europskih fondova ultimativno je rješenje budućeg razvoja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Jučer je održan najsvečaniji dio programa obilježavanja Dana grada Valpova, svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je kao gost prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Neposredno prije sjenice, izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Matkom Šutalom, na valpovačkom je groblju podno križa podignutog u čast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu položilo je vijenac i upalilo svijeće.

Žrtvama su se poklonili i odali počast i predstavnici Sabora RH,  Osječko-baranjska županije, Policijske uprave, i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

  

Svečana sjednica održana je u Velikoj dvorani Centra kulture Matija Petar Katančić uz primjenu svih protuepidemioloških mjera i mogli su joj nazočiti samo uzvanici s COVID potvrdom (potvrdu o cijepljenju, preboljenu unutar 6 mjeseci ili negativan test ne stariji od 48 sati), a započela je himnom Lijepa naša koju je izvela Nora Pastulović u pratnji tamburaša TS Čuvari noći.

Potom je, u ime predsjednika Gradskog vijeća Grada Valpova Igora Uranjeka, voditelj svečanosti Davor Runje, pozdravio sudionike sjednice među kojima su kao gosti sudjelovali predsjednik RH Zoran Milanović, saborski zastupnik Goran Ivanović, zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, laureati ovogodišnji javnih priznanja te predstavnici gospodarskih subjekata, kulturnog i javnog  života Valpova.

Kao uvod u izlaganje gradonačelnika Matka Šutala prikazan je video o investicijama u proteklom razdoblju.

U nastavku sjednice sudionike svečane sjednice pozdravio je gradonačelnik Matko Šutalo i prigodno im se obratio.

Između staloga naglasio je da je razvoj gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i poljoprivrede strateški cilj gradske uprave, a njegovim provođenjem, kao i demografskim, pronatalitetnim i drugim mjerama, želi se zadržati stanovništvo na ovom području.

-Već treću godinu za redom direktno ulažemo u poduzetništvo i poljoprivredu, širimo poduzetničku infrastrukturu i poduzetničke zone, a u suradnji s našim gospodarstvenicima i strukom vjerujemo da ćemo u idućih godinu dana otvoriti preko 200 novih radnih mjesta. Iako radovi na završetku Zone malog gospodarstva još uvijek nisu gotovi mi već sada imamo potpisane ugovore s poduzetnicima koji su odlučili ovdje širiti svoje poslovanje", rekao je Šutalo.

Cjelovit govor pročitajte ovdje.

Loading...

 

Sudionike sjednice pozdravili su i Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije i saborski zastupnik Goran Ivanović, kao izaslanik predsjednika Sabora i premijera. Uz čestitke obojica su istakli potrebu međusobne povezanosti i zajedništva na ostvarenjima ciljeva kojima teže Valpovčani.

  

U svom obraćanju sudionicima svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Valova, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima kojima je i sam svjedočio, budući da je Valpovštinu posjećivao više puta, zahvaljujući političkom djelovanju. Pri tome je zaključio da Valpovo postaje mjesto ugodno za miran i siguran život. U smislu budućeg razvoja naglasio je nužnost oslanjanja na izvore financiranja iz europskih fondova kao ultimativno rješenje.

"Mjera vrijednosti i mjera uspjeha su prije svega ti europski fondovi koje treba uzeti po svaku moguću zakonitu cijenu, bez milosti, i to si postaviti kao glavni cilj, jer drugog velikog cilja, druge destinacije na našem putovanju ustvari i nema", rekao je.

-Europska unija kao nešto od čega možemo imati koristi za sebe tako da ne naškodimo drugima, ali ni drugi nama to je dobra stvar, ali to je u drugom planu. Samo taj novac čini razliku između nas potpuno samostalnih i nas kao dio velikog sustava u kojem veliki vrlo često odlučuju umjesto nas, a tako će biti i u budućnosti. Ne budemo li svjesni toga u svakom trenutku naši interesi, koji su naš jedini posao će biti u pitanju, zaključio je predsjednik Milanović.

Nakon obraćanja gostiju i prigodnog nastupa pjevačkog zbora Matije Petra Katančića pristupilo je podjeli ovogodišnjih javnih priznanja:

Plaketu „Grb Grada Valpova“ primio je Jozo Bogdanović,  uime  Ogranka Matice hrvatske u Valpovu.

Plaketu „Matija Petar Katančić“ za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života primili su Jasmina Cvenić,  uime Ewalda Kopp, Pavica Štrbenac i Ankica Krog.

Zlatnu plaketu „Pečat Grada Valpova“ primili su Dragan Milošević, dr. Palma Vojnović i dr.Mirko Pavošević, koji se uime nagrađenih zahvalio na dodijeljenim priznanjima.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1031 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It