MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Posjet delegacije iz Samobora

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U subotu, 11. svibnja 2024. godine, delegacija Grada Samobora posjetila je Grad Valpovo.

Na čelu je bila direktorica Turističke zajednice Grada Samobora, Iva Pehar, koja je zajedno sa suradnicima i predsjednikom Samoborsko – vinogradarske udruge, Brankom Jaklenecom i njegovim suradnicima odlučila posjetiti Grad Valpovo u sklopu Festivala sira i vina u Valpovu.

Bila je ovo prilika Grada Valpova predstaviti projekt pod nazivom Kulturna ostavština Matije Petra Katančića. Tako su zamjenik gradonačelnika, Marko Barišić, direktor turističke zajednice, Eduard Lacković, te predsjednik gradskog vijeća, Igor Uranjek zajedno s delegacijom posjetili Memorijalni centar Matije Petra Katančića te Edukacijsko – interpretacijski centar Matije Petra Katančića, gdje su članovi delegacije poslušali priču o životu i djelu Matije Petra Katančića, koji im je i sam od velike važnosti jer je duže vremena boravio u njihovom zavičajnom mjestu. Nakon što su poslušali priču, kustos Muzeja Valpovštine, Stjepan Vidaković ih je poveo u dvorac gdje su pogledali izložbu ostavštine obitelji Prandau – Normann te poslušali stručno vodstvo.

Na posljetku je delegacija stigla u Gradsku upravu, gdje ih je srdačno dočekao i primio gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo. Delegacija je zahvalila na gostoprimstvu te naglasila kako su zainteresirani za daljnje suradnje i prijateljske posjete. Također su naznačili kako se vidi veliki trud i zalaganje u ovaj „mali Grad velika srca.“

Direktorica Turističke zajednice je naznačila da osim bogate kulture, kojom se dičimo i u koju ulažemo, primjećuje brojna ulaganja i velike napore da ovaj grad odiše jednom posebnom svježinom.

Nakon što je prošao kulturni i protokolarni dio, delegacija je nastavila uživati u Gradu Valpovu na festivalu sira i vina.

Ovo je sastanak koji je pokazao da prijateljstvo gradova može biti izuzetno korisno, ne samo u društvenom smislu već i u svrhu unapređenja rada turističkih zajednica i gradske uprave. U najavi je sklapanje sporazuma o suradnji i prijateljstvu Grada Valpova s Gradom Samoborom. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 761 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu