MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Policijska postaja u Belišću za Dan grada

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Gradonačelnik Belišća, dr. Dinko Burić potvrdio je informaciju da je s Ministarstvom unutarnjih poslova i službeno potpisao ugovor o preseljenju Policijske postaje iz Valpova u Belišće i ustupanju prostora policiji u poznatoj belišćanskoj Velikoj kući, koju je Grad kupio od tvrtke Duropack.

 

Premda bi se, prema istom ugovoru, policija u Belišće trebala doseliti do 1. svibnja, s obzirom na dinamiku uređenja novih prostora koje je već u tijeku, Belišćani se nadaju da će policijska postaja u njihovu gradu biti već tijekom travnja, najavljeno je iz gradske uprave.

Preseljenje Policijske postaje iz Valpova u Belišće dosad je bila najvruća tema u Valpovštini. Belišćani su podržavali ovu inicijativu, a gradonačelnik Burić uvjeravao je kako će vrijeme pokazati da je ova odluka od velike koristi za cijelu Valpovštinu budući da je njome izbjegnuto moguće preseljenje Policijske postaje u Donji Miholjac. Valpovčani su se preseljenju žestoko usprotivili peticijom građana, pa čak i najavama zauzimanja Policijske postaje.

Belišće se obvezalo osigurati MUP-u na neodređeno vrijeme prostor u upravnoj zgradi na Trgu Ante Starčevića, kao i okolno parkiralište koje joj pripada bez naknade. Policijskoj postaji na korištenje će se ustupiti i sve prostorije u prizemlju, prostorije na katu zapadnog dijela zgrade te dvorana za sastanke na katu istočnog dijela zgrade. Grad Belišće sada također o vlastitom trošku izvršava i potrebne građevinske zahvate u zgradi kako bi se prostor prilagodio potrebama službe Policijske postaje, a podmirivat će i režijske izdatke zgrade poput potrošnje električne energije, grijanja, vode, komunalne i vodoprivredne naknade te odvoza smeća.

Gradonačelnik Burić vijećnicima je naglasio kako ni to neće biti velika cijena za Grad, koji će Policijskom postajom na svom području zaraditi i na taksama i drugim troškovima koji ostaju Gradu. Osim toga, budući da se u istu zgradu uskoro seli i gradska uprava (koja sada najam zgrade u kojoj se nalazi mjesečno plaća Kombelu 38.756 kuna ili 465.000 kuna godišnje, što zajedno s režijskim troškovima godišnje stoji oko 620.000 kuna) te da su, prema informacijama iz Duropacka, režijski troškovi za ovaj objekt godišnje iznosili oko 330.000 kuna, Belišćani se dolaskom Policije u ovu zgradu i preseljenjem gradske uprave, Matičnog ureda te uskoro i javnobilježničkog ureda, nadaju i uštedi većoj od 300.000 kuna godišnje.

Lidija Aničić/Glas Slavonije

 

Komentari   

+1 #1 Nada 2014-03-11 09:47
Bravo za našeg gradonačelnika! ;-)
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1155 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu