MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI: Sve bolji rezultati

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Prve ovogodišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi pokazuju sjajne rezultate.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, organiziralo je u petak 5. siječnja u Belišću redovitu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji je pristupilo 109 darivatelja, od čega je 13 osoba odbijeno nakon liječničkog pregleda, te je ukupno prikupljeno 96 doza, te je bilo 5 novih darivatelja. Usporede li se ti podaci s prošlogodišnjima, očit je porast broja sudionika akcije.

Naime, prve prošlogodišnja akcija održana je 13. siječnja 2017. i na njoj je sudjelovalo 76 davatelja, šest je odbijeno, a kao i ove godine bilo je pet novih darivatelja krvi.

U petak je organizirana i redovita akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Petrijevcima. Akciji je pristupilo 28 darivatelja, od čega su 3 osobe odbijene nakon liječničkog pregleda; ukupno je prikupljeno 25 doza, a bilo je 5 novih darivatelja. Na prvoj prošlogodišnjoj akciji sudjelovalo je 22 davatelja – nije bilo novih darivatelja, a dvoje je odbijeno.

Ovakvi pokazatelji svjedoče o sustavnom djelovanju na popularizaciji dobrovoljnog darivanja krvi čemu Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo posvećuje veliku pozornost.

-Zahvaljujemo svim darivateljima na odazivu i darivanoj krvi, a i onima koji su se odazvali ali iz opravdanih razloga nisu mogli dati krv, poručuju organizatori akcija, pripremajući se za nove susrete s humanim i solidarnim darivateljima krvi.

     

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1019 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It