MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Teta Eva još je uvijek tu pored nas

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


VALPOVO U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici započeo ciklus Pričaonica o…

Prva je pričaonica bila posvećena Knjizi Teta Eva, tu pored nas, i Ani Andračić, koja je vrlo uspješno stvorila lik Tete Eve, žene iz naroda koja je britkim, samo njoj svojstvenim izričajem komentirala svakodnevicu, najprije na lokalnom radiju, a kasnije i u tiskanim medijima Valpovštine.
Predstavljajući knjigu tekstova koji su svojevremeno bili objavljivani kao dijelovi emisije Tu pored nas, što se u različitim formama objavljivala na lokalnom radiju, o knjizi, autorici i poveznicama s njom govorili su Mila Bungić, Ana Vazdar, Dragan Skelac, Mirko Pauković, Zdenka Frajtag i drugi prijatelji, susjedi i suradnici i tako je ponovno oživjeli u sjećanjima. Dvije talentirane mlade glumice, Sena Rakipović iz Srednje škole Valpovo i Lara Lončarić iz Osnovne škole Matije Petra Katančića, interpretirale su tekstove iz knjige i pokazale svoj raskošan talent i svu ljepotu lokalnog dijalekta, kojim nažalost još rijetko tko govori. Sanja Andračić Varga, urednica knjige Teta Eva, tu pored nas, zahvalila se svim sudionicima pričaonice i najavila novu knjigu s tekstovima koje je Ana Andračić objavljivala u Vodiču kroz Valpovštinu i Domu Valpovo-Belišće u rubrici Klupčica za divane. Prijatelji, znanci i suradnici s nestrpljenjem je očekuju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu