MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Europa je velika šansa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Dinko Burić, gradonačelnik Belišća sa suradnicima, bio je danas domaćin susreta s izaslanstvom Republike Crne Gore.

 

Uz domaćina susretu su prisustvovali župan Osječko-baranjske županije prof. dr.sc. Vladimir Šišljagić, saborska zastupnica Marija Ilić, zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, predstavnici uprava gospodarskih tvrtki iz grada Belišća: Harburg-Freudenberger Belišće – Zoran Uranjek, DS Smith Belišće – Stjepan Krznarić, Tvornica elektroopreme Belišće – Filip Belić, te direktori gradskih tvrtki: Kombel – mr.sc. Marina Novoselnik, i Hidrobel – Andrej Bičak, voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer te viša stručna suradnica za informiranje Grada Belišća Tea Kozina.

Izaslanstvo je, uz zahvalnost domaćina i gostiju, predvodio dr.prof. Milorad Krgović, konzultant Vlade Republike Crne Gore za razvoj i suradnju s državama zapadne Europe, koji je u Belišću svojevremeno ostavio značajne tragove kao gospodarstvenik i znanstveni suradnik. U izaslanstvu su bili Dejan Medojević, predsjednik Općine Mojkovac, Džemal Ljušković, predsjednik Skupštine Općine Bijelo Polje, prof. dr. Miomir Vojinović, voditelj Odbora za međunarodnu suradnju, Sanel Jušković, voditelj razvojnih projekata i Veselin Drljević, glavni urednik novina „Dan“ i predsjednik Udruženja sportskih novinara jugoistočne Europe.

Domaćin je gostima zahvalio na interesu za Belišće i njegove potencijale i iskoristio prigodu predstaviti grad sa prigradskim naseljima kroz povijest, a posebno rezultate koje je gradska uprava postigla tijekom dvogodišnjeg razdoblja ostvarujući 13 projekata ukupne vrijednosti šezdesetak milijuna kuna.

-Europa je velika šansa, osobito za male gradove poput Belišća, jer im pruža mogućnost da u prvim godinama ulaska u tu veliku zajednicu, dok se veliki gradovi ne konsolidiraju, iskoristi sve prednosti i nametne svoje projekte, dio je iskustava koje je gostima prenio gradonačelnik Belišća. Uz šezdesetak milijuna vrijedne projekte koji su realizirani, predloženi su neki novi projekti ukupne vrijednosti gotovo 150 milijuna kuna.

Gosti su s pozornošću saslušali predstavljanje te u nastavku susreta naglasili potencijalne dodirne točke koje mogu biti uporišta buduće suradnje koju očekuju kao potencijalni članovi Europske unije na kojem im putu iskustva Belišća mogu biti dragocjena.

Đemal Ljušković, predsjednik Skupštine Općine Bijelo Polje pozvao je gradonačelnika i njegove suradnike da posjete Crnu Goru u vrijeme Festivala tamburice, krajem srpnja, i da se uvjere u potencijale tog kraja.

Susret je nastavljen posjetom tvrtke HF gdje su se gosti uvjerili u gospodarske potencijale kroz predstavljanje i obilazak proizvodnih pogona.

Zoran Uranjek, član uprave HF-a sa zadovoljstvom je prihvatio pozive predstavnika izaslanstva Republike Crne Gore da se posjetom tvrtkama u Mojkovačkom kraju i u Bijelom Polju uvjeri u njihove mogućnosti za uspostavljanje poslovno-tehničke suradnje.

Sudionici susreta uvjereni su da iskustva Belišća u predlaganju i ostvarivanju projekata koje su financirali sredstvima Europskih fondova, kroz razna ministarstva i izravno, te industrijski potencijali Belišća mogu pružiti značajnu potporu crnogorskim gradovima, općinama i tvrtkama na putu ulaska u Europsku uniju, pri tom ostvarujući obostrano korisnu suradnju.

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu