MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U VALPOVU:Umirovljenici, važni članovi našeg društva

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Promjene u pozitivnom smjeru uvijek su dobro došle, posebno kada se odnose na naše najranjivije članove društva, osobe starije životne dobi.

Poboljšanje kvalitete njihova života prije nekoliko godina bila je samo ideja u koju je trebalo vjerovati, a danas s ponosom možemo reći da naš grad svojim sugrađanima kroz različite projekte i programe pruža pristojnu brigu i skrb, brigu dostojnu čovjeka.

Važno je spomenuti da je u prošloj godini kroz projekt  Zaželi, radi i ostvari (II faza) uslugu pomoći u kući dobilo 344 krajnja korisnika.

Program Za uspravan hod kroz zlatnu dob do sada je potaknuo 300 tinjak sugrađana na aktivno sudjelovanje kroz različite aktivnosti te društvena, kulturna i sportska događanja. ( Povijest Valpova ispričana iz ženske vizure, I ja brinem o svom zdravlju, Valpovačka staza zdravlja, druženje umirovljenika na Adventu, posjeti izložbama, nordijsko hodanje, vježbe u prirodi…)

Sada već tradicionalna uskrsnica i božićnica od 250 kn razveselila je ukupno 350 naših sugrađana.

Ne zaboravimo spomenuti i projekt Inkluzivni val koji je s realizacijom započeo sredinom listopada 2021., a fizioterapeutske usluge i pomoć psihologa osjetilo je do sada pedesetak umirovljenika, naravno bez ikakvih financijskih troškova.

Dobro je znati da svakog petka na katu Gradske knjižnice u sklopu projekta Inkluzivni val možete provesti vrijeme u neobaveznom druženju uz kavu i novine u vremenu od 11:00 – 15:00 sati.

Osobe  starije životne dobi, važni su članovi našega društva, veći dio njih je u ovaj grad utkalo cijeli svoj radni vijek, svoj život i zaslužuju kvalitetnu  brigu i skrb. Adekvatna i kontinuirana briga prema svojim sugrađanima umirovljenicima jedan je od preduvjeta za zadovoljavanje biopsihosocijalnih potreba kao i sretniji i ugodniji život te stvaranju otvorenog zajedništva.

Nije nepoznanica da i muškarci i žene, htjeli mi ili ne, upadaju u zamku dnevne rutine pa da za ovih dugih i hladnih dana ne biste sjedili u zakutcima svojih domova i gomilali neograničenu količinu neopravdanih strahova i gorčine, učinite nešto za sebe te smisleno oblikujte svoju svakodnevicu i NE PROPUSTITE DOGAĐANJA, PREDAVANJA I RADIONICE TIJEKOM VELJAČE.

  • 31.1.2022. predavanje – Neopravdani strahovi – psihologinja Marija Majdenić,  na katu Gradske knjižnice i čitaonice , termin je popunjen ( zbog velikog interesa predavanje će biti održano i 7.2. te Vas molimo  da prijavite svoj dolazak na broj 031 650 990 zbog poštivanja epidemioloških mjera ).
  • osnove informatičke pismenosti – Dom tehnike Valpovo
  • nordijsko hodanje (slobodno bez najave)
  • vježbe opuštanja i svjesnog disanja Centar kulture, velika dvorana (slobodno bez najave)
  • Poludnevni boravak, svakog petka od 11:00 – 15:00 u GKIČ na katu (kava, čaj, novine)
  • psihološka podrška, ponedjeljkom (uz prethodnu najavu na gore navedeni broj )
  • pomoć fizioterapeuta, utorkom (uz prethodnu najavu na gore navedeni broj)
  • besplatna kino projekcija -komedija

  

Tekst napisala: Stela Horvat, voditeljica programa za osobe starije životne dobi

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 871 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It